Οδηγός Κατασκευής

Πλατφόρμα

Ραντιέ ή αλλιώς κοιτόστρωση, ελάχιστου πάχους 40 εκατοστών από σκυρόδεμα (μπετόν), οπλισμένο με οικοδομικό χάλυβα, διατομής και διάταξης βάσει στατικής μελέτης. Εξασφαλίζει ένα οριζόντιο επίπεδο, προκειμένου να στηριχτεί πάνω της η κατασκευή.

Γαλβανισμένος χαλύβδινος σκελετός

Εφαρμόζεται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, χάλυβας με θερμό γαλβάνισμα, και σε διατομές C και U, σε διαστάσεις από 100mm έως και 300mm και πάχους από 1,50mm έως και 3,00mm. Η πυκνότητα των ορθοστατών καθορίζεται από τη στατική μελέτη του μηχανικού. Η σύνδεση των διατομών γίνεται με αυτοδιάτρητες βίδες και ειδικά αγκύρια στερέωσης.
O χάλυβας που χρησιμοποιείται είναι ψυχρής διαμόρφωσης με θερμό γαλβάνισμα και υψηλές αντοχές. Σαν υλικό συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. Το θερμό γαλβάνισμα ψευδαργύρου 275g/m2 αποτελεί άριστη προστασία από τη διάβρωση ακόμα και μετά από τη διαμόρφωση / κοπή του μετάλλου.

Τα πλεονεκτήματα του χάλυβα

√ Η κατασκευή έχει μικρό βάρος ανά τετραγωνικό σε σχέση με άλλες κατασκευαστικές λύσεις, προσφέροντας αντισεισμικότητα και αντοχή.

√ Είναι βιομηχανικό προϊόν υψηλών προδιαγραφών και συγκεκριμένων πιστοποιήσεων.

√ Ο γαλβανισμένος χάλυβας δεν σκουριάζει και δεν φθείρεται με τον χρόνο, διατηρώντας σταθερές τις ιδιότητες και τις αντοχές του.

√ Είναι ανακυκλώσιμος πάνω από 90% και φιλικός προς το περιβάλλον.

Προσανατολισμένες Ινοσανίδες OSB κατηγορίας 3

 Το OSB/3 τοποθετείται για την επικάλυψη του μεταλλικού σκελετού στις εξωτερικές αλλά και τις εσωτερικές επιφάνειες, σε πατώματα και στέγες, ντύνοντας ουσιαστικά ολόκληρη την κατασκευή. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες των φύλλων OSB/3 που παράγει κάθε βιομηχανία πιστοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της κάθε χώρας και της E.E. Το OSB/3που χρησιμοποιείται ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα: EN 13986, EN 1058, EN 789, EN 300, τα οποία είναι επικυρωμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης. Εσωτερικά,μετά το OSB, τοποθετείταιγυψοσανίδα για το τελικό φινίρισμα των τοίχων.

 

Τα πλεονεκτήματα της μοριοσανίδας OSB

√ Ανθεκτικότητα στην υγρασία και σταθερές γεωμετρικές και μηχανικές ιδιότητες στονχρόνο.

Καλή θερμομονωτική συμπεριφορά.

Δυσκαμψία και πλευρική στήριξη στο μεταλλικό σκελετό.

Επιπεδότητα επιφάνειας.

Γρήγορη εφαρμογή.

Καλή βάση για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Αντιμικροβιακή επεξεργασία.

Μόνωση κτιρίου


Μόνωση κτιρίου
Εσωτερικά του OSB και μεταξύ των ορθοστατών τοποθετείται ορυκτοβάμβακας 8 cm της KNAUF για μεγαλύτερη θερμομονωτική απόδοση. Εξωτερικά εφαρμόζεται επιπλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα φινιρίσματος της κατασκευής, το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα θερμομόνωση και υγρομόνωση σε ολόκληρη την κατασκευή, το σύστημα της θερμοπρόσοψης. Τα βασικά υλικά ενός τυπικού συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης είναι:

√ Επικάλυψη του OSB/3 με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους από 5 cm (EPS80).

√ Στερέωση των πλακών με αγκύρια.

√ Αντιαλκαλικό πλέγμα

√ Βασική στρώση έτοιμου σοβά.

√ Τελική στρώση έτοιμου χρωματισμένου σιλικονούχου σοβά.


Τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμοπρόσοψης

 

√ Μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας για ψύξη και θέρμανση της κατασκευής.

√ Υψηλοί συντελεστές ηχομόνωσης και ακουστικήςστο εσωτερικό της κατασκευής.

√ Εξάλειψη των θερμογεφυρών, μειώνοντας την πιθανότητα σχηματισμού υδρατμών στις επιφάνειες της κατασκευής και τα προβλήματα μούχλας. Οι έτοιμοι σοβάδες εξαιρετικής ποιότητας και ελαστικότητας αποτρέπουν ρηγματώσεις.

√ Οι έτοιμοι σοβάδες εξαιρετικής ποιότητας και ελαστικότητας αποτρέπουν ρηγματώσεις.

√ Βέλτιστη προστασία του φέροντος χαλύβδινου οργανισμού από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Εξωτερικά κουφώματα

Χρησιμοποιούνται αλουμίνια θερμοδιακοπής επώνυμων εταιριών, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης PVC κουφωμάτων επίσης επώνυμων εταιριών.

Σχετικά με Εμάς

 

Έμφαση δίνεται, επίσης, στο συνολικό σχεδιασμό που προκύπτει ύστερα από επικοινωνία με τον εκάστοτε πελάτη, ώστε να εξυπηρετεί τις δικές του μοναδικές ανάγκες μιας και δεν υπάρχει αρχιτεκτονικός περιορισμός… Μάθετε Περισσότερα

Πληροφορίες

 

Ομήρου 11 Πεύκη, Αθήνα

+30 697 729 2728

info@houseofsteel.gr